erp alternativ

Et spændende alternativ til ERP systemet

Går i med tanker om at implementere et ERP-system? Tillykke med det, i har nemlig startet processen med, at gøre jer nogle vigtige overvejelser omkring jeres virksomheds fremtid og digitale udvikling.

Hvad er et ERP-system?

Det afhænger i nogen grad af hvem du spørger, og de enkelte udbydere af ERP systemer vil nok i høj grad give dig forskellige svar, men lad os starte med at afkode forkortelsen, ERP står for Enterprise Ressource Planning, eller virksomhedsressourceplanlægning på dansk.


Det lyder en smule tørt, så lad os ikke dvæle for meget ved det, men bare konstatere at de klassiske ERP-systemers funktion er, at binde virksomhedens forskellige funktioner og afdelinger sammen, i ét fælles system.

Fordelene er ganske enkelt, at systemet forbinder de forskellige afdelingers data bedre sammen, giver et bedre overblik til beslutningstagere og at systemet forhåbentligt optimerer virksomhedens drift, med bedre rentabilitet til følge.

Men.

Gevinsten kan lynhurtigt blive ædt op af høje omkostninger til licenser, implementering, udvidelser og løbende drift, for slet ikke at tale om al den tid jeres medarbejdere skal sætte af til implementering og træning.

Det er sådan de traditionelle ERP systemer fungerer. I får en standardpakke med en masse ting i måske ikke har brug for, og en pakke der ikke nødvendigvis løser de udfordringer i har i virksomheden.

Et ERP system er svært at tilpasse

Forestil dig, at du skal have malet en enkelt væg på kontoret blå.
Du ringer til maleren der synes det lyder som en spændende opgave og gerne kommer forbi for at se på forholdene.

Ved ankomsten fortæller han dig dog, at du bliver nødt til at få malet alle vægge.
Og loftet.

Og at det i øvrigt skal være enten hvid eller grøn.
For slet ikke at tænke på, at det kommer til at tage et par måneder at dække gulvet af.

Nu tænker du nok på at ringe efter en anden maler.

Det er sådan de traditionelle ERP systemer fungerer. I får en standardpakke med en masse ting i måske ikke har brug for, og en pakke der ikke nødvendigvis løser de udfordringer i har i virksomheden.

For dyrt og komplekst

ERP-software er også ofte en kompliceret og indviklet størrelse lige fra starten.


Installation vil typisk kræve flere dages arbejde fra leverandøren, og foregå på din virksomhed – og på din bekostning. Når installationen er foretaget, kræver ERP-systemerne også typisk timevis af oplæring af dine medarbejdere.


Ting, som både tager tid og dermed koster mange penge. Dette skyldes, at ERP-pakker ikke er intuitive, og ofte har deres eget programmeringssprog, som dine medarbejdere skal kunne forstå at bruge, hvilket selvsagt tager tid.


Enhver virksomhed har sine egne unikke krav til den daglige drift.

Desværre inkluderer en ERP-softwarepakke kun generiske funktioner, og det kan være ekstremt vanskeligt at tilpasse den til de nøjagtige specifikationer for netop din virksomhed.

Goddag mand. Økseskaft.

Du kender nok udtrykket. Og historien bag kan du læse her.

Nok er ERP systemerne ikke døve. Men historien illustrerer alligevel udfordringen. ERP systemerne er svære at integrere med de andre systemer jeres virksomhed i dag bruger.

Det er ganske givet, at i langt de fleste tilfælde, kræver det en del udviklertid at få de forskellige platforme til at kunne tale sammen.
Lad os derfor præsentere dig for et alternativ:

erp alternativ

Low-code

Altså “lav kode”. En direkte oversættelse der ikke giver så meget mening.

Tænk i stedet enkelthed, hurtighed og simpelhed.

Kendetegnene ved low-code platforme er typisk at:

De er simple og nemme at bruge, platformen er tilgængelig i skyen og på alle jeres enheder, laptop, desktop, mobil og tablet. Uanset om i er på kontoret, på kaffebaren, i kiosken eller hos kunderne.

Platformene tilbyder en høj grad af tilpasning til den enkelte virksomhed.

Forestil dig en stor, gul kasse med byggeklodser. Byggeklodser man kan tage op, og bruge til at bygge det man har lyst til.

Et hus, en and eller et tog. I gul, grøn eller rød.

Og hvis andens fod skal være grøn i stedet for rød?

Ikke noget problem, så skifter man bare klodsen ud.

Få valuta for pengene – fra dag ét.

Som med enhver anden stor investering, skal denne helst kunne tjene sig selv hjem igen – og gerne mere til.


Hvis du gerne vil have et hurtigt afkast, er det ikke en stor, dyr ERP-pakke du skal smide pengene efter.


Naturligvis er formålet med et sådant system også at effektivisere og med tiden få automatiseret en række processor, som i dag varetages manuelt.


Der findes bare en smartere, hurtigere og billigere vej derhen.


Udover de mange allerede nævnte fordele ved Transformios alternative løsninger, er en vigtig force også, at de ikke går ind og vender op og ned på alle de vante arbejdsgange med det samme – vi bygger på i jeres tempo.


Og det bedste af det hele, med en løsning baseret på Zoho Creator kan vi udvikle en løsning til jer i løbet af et par uger og ikke halve år.


Du kan ganske uforpligtende kontakte os, og så tager vi en god snak om jeres virksomhed og udfordringer, hvorefter vi kommer med et bud på en løsning.

Driv forretning på den smarte måde

Erstat jeres tunge arbejdsgange med et it-system der bliver skabt til at løse jeres problemer

container problem

SAMMEN FINDER VI PROBLEMET

Vi sætter os ned og tager en snak om, hvilke udfordringer og problemstillinger I oplever sætter en stopper for jeres produktivitet og arbejdsglæde

SAMMEN LÆGGER VI PLANEN

SAMMEN LÆGGER VI PLANEN

Med jeres input lægger vi en plan for, hvordan vi bedst når i mål med opgaverne. Når det er på plads, begynder vores konsulent at udvikle jeres løsning sammen med vores erfarne udviklere.

kvinde moderne kontor

DU FÅR LØSNINGEN SERVERET

Vi træner jer i jeres nye it-løsning, så den bliver en del af hverdagen i jeres virksomhed. Og står selvfølgelig hele tiden til rådighed bagefter.

Vil I også slippe for de tidsrøvende arbejdsgange?

TRÆT AF AT SPILDE TID (OG PENGE)?

I vores nye guide, viser vi dig, hvordan “digitalisering” ser ud i virkeligheden, og hvordan simpelt software giver jer mindre kedeligt arbejde og dermed tid til mere spændende arbejde

Klik på bogen til venstre for at læse

Og nej, vi skal ikke bruge din emailadresse, dit telefonnummer eller noget som helst andet for at du kan få lov at læse. Selv tak.